+31610260103

24-32 Weken

Het tweede trimester is vaak voorbijgevlogen, vaak voelden zwangere vrouwen zich goed in deze weken, alsof ze allen aan kunnen! Je baby is ook snel gegroeid. Hij kan nu tot wel één kilo wegen en ongeveer 37 centimeter lang zijn geworden. Vanaf 24 weken zwangerschap zijn alle noodzakelijke organen aanwezig en is je kindje levensvatbaar. Er zijn wel nog wat stappen nodig totdat je baby volledig ontwikkeld is.

Vanaf 27 weken breekt het derde trimester aan, wat helaas ook betekend dat er weer meer kwaaltjes kunnen optreden. Denk hierbij aan bandenpijn en harde buiken. Ook tijdens deze weken kunnen de partners de kindjes via de buik voelen bewegen.

Belinstructies derde trimester

Het derde trimester is aangebroken. Dit trimester verloopt vaak niet zo soepel als het tweede trimester, omdat er wat complicaties kunnen optreden. Je zult daarom ook vaker langs komen op afspraak, zodat we alles zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Natuurlijk hoop je dat een zwangerschap zonder complicaties verloopt, maar als deze toch optreden is het belangrijk dat je weet wanneer je ons moet bellen. We geven de nodige belinstructies ook mee tijdens de afspraken.

Bel ons altijd in geval van

Hieronder vertellen we ook in welke gevallen je ons altijd kan bellen:

  • Ongerustheid;
  • Vaginaal bloedverlies;
  • Een combinatie van de klachten; hoofdpijn, braken, sterretjes zien, pijn in je bovenbuik;
  • Je baby mindere vaak voelen bewegen;
  • Voor 37 weken pijn in buik en/of rug die komt en gaat en waarbij de pijn toe neemt;
  • Vruchtwaterverlies;
  • Jeukklachten.

Babyuitzet

Vaak wordt in deze weken ook alles voorbereid voor de komst van de baby. De kamer wordt klaargemaakt en de laatste grote aankopen worden gedaan. Wil je zeker zijn dat je alles hebt?  Kijk dan op het volgende lijstje. Veel dingen zitten ook in je kraampakket. Krijg je deze van de verzekering, kijk dan even goed wat de inhoud hiervan is.