+31610260103

Kinderwens

Je partner en jij hebben erover gesproken en het besluit is er: jullie willen beginnen aan kinderen. Een spannende eerste stap om te zetten! Maar als je eenmaal het besluit hebt genomen, wil je vaak zo snel mogelijk zwanger worden. Helaas gaat dat niet altijd zo snel. In sommige gevallen kan het zelfs nog een jaar duren voordat je zwanger wordt.

Je hebt elke maand ongeveer 20% kans om zwanger te worden. Ben je 35 jaar of ouder? Dan is de kans 10%. Dat klinkt weinig, maar geen zorgen! Hieronder staan een aantal dingen die de kans vergroten om gezond zwanger te worden:

    • Begin met slikken van foliumzuur en vitamine D;
    • Eet gezond en gevarieerd;
    • Beweeg voldoende;
    • Stop met roken, alcohol en drugs gebruik.

Heb je een onderliggende aandoening of gebruik je medicijnen? Dan kan je het beste contact opnemen met ons of je huisarts. Wij bieden deskundig advies waardoor jouw kans op zwanger worden groter kan worden. Meer informatie over een gezonde zwangerschap vind je op Straks zwanger worden of  Zwanger worden.

Soms lukt het ook niet

Als het na een jaar proberen niet is gelukt om zwanger te worden, kun je ervoor kiezen om onderzoeken te laten doen. Daarvoor ga je als eerste naar de huisarts. De huisarts kan inschatten of een verwijzing naar een gynaecoloog nodig is en of je in aanmerking komt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Lees hier meer over op Freya.