Zwanger en nu?

Ben je zwanger en nu? Gefeliciteerd! Om zeker te weten dat je zwanger bent is het goed om dit te laten testen. Zwangerschapstesten voor thuis zijn vaak niet heel betrouwbaar en nauwkeurig. Omdat de zwangerschap al dan niet voor vele vragen zorgt volgt hier een stappenplan.

Stap 1: Neem contact op met een verloskundige

Om er zeker van te zijn dat je zwanger bent neem je contact op met een lokale verloskundige in Den Haag. Verzamel alvast wat gegevens over jezelf om meteen te melden aan je verloskundige zoals; de laatste dag van je laatste menstruatie, geboortedatum, eerdere zwangerschappen en (belangrijke) medische geschiedenis. Samen maken jullie een afspraak om de intake uit te voeren. Hierbij ontvang je alle belangrijke informatie over het verloop van de zwangerschap en alle stappen daarin.

Stap 2: Termijnecho

Met een echo kan men duidelijk vaststellen dat je zwanger bent. Je verloskundige zorgt voor een afspraak bij een echoscopist. Verloskundige praktijk Margriet heeft een eigen echoscopist met professioneel apparatuur waardoor je er vaak heel snel terecht kan.
Tijdens de echo kan men nagaan hoeveel weken je zwanger bent en hoe groot je kleine baby al is.

Stap 3: Kraamzorg regelen!

Nadat duidelijk is hoeveel weken je zwanger bent is het erg belangrijk om een erken kraambureau in te schakelen. Deze zorgen namelijk voor de zorg nadat je bevallen bent. In Den Haag hebben we een ruime keuze aan erkende kraambureaus, de verloskundige helpt je in de keuze. Binnen onze praktijk hebben we ook een eigen kraambureau, Kraamzorg Margriet & Robin. Hierdoor kunnen we snel schakelen en vaak al meteen de kraamzorg regelen tijdens de intake bij de verloskundige.

Nadat deze stappen zijn doorlopen is het van belang om het advies van de verloskundige op te volgen. Zij zal je uitleg geven over de controles, spreekuur, echo’s en uiteraard het verloop van de bevalling.

Zwanger en nu?