Zwanger en nu?

Ben je zwanger, of denk je dat je zwanger bent? Gefeliciteerd! De eerste bevestiging van je zwangerschap is vaak het uitblijven van je ongestelheid, gevolgd door een positieve zwangerschapstest. De zwangerschaptesten die je in de winkel kan kopen zijn tegenwoordig al heel betrouwbaar, maar vertellen je niet wanneer je uitgerekende datum is.

Omdat de zwangerschap al dan niet voor vele vragen zorgt volgt hier een stappenplan.

Stap 1: Neem contact op met een verloskundige

Om er zeker van te zijn dat je zwanger bent neem je contact op met een lokale verloskundige in Den Haag of het Westland. Verzamel alvast wat gegevens over jezelf om meteen te melden aan je verloskundige zoals; de eerste dag van je laatste menstruatie, geboortedatum, eerdere zwangerschappen en (belangrijke) medische geschiedenis. Samen maken jullie een afspraak om de intake uit te voeren. Hierbij ontvang je alle belangrijke informatie over het verloop van de zwangerschap en alle stappen daarin.

Stap 2: Termijnecho

Met een echo kan men duidelijk vaststellen dat je zwanger bent. Je verloskundige zorgt voor een afspraak bij een echoscopist. Verloskundige praktijk Margriet heeft een eigen echoscopist met professioneel apparatuur waardoor je er vaak heel snel terecht kan.
Tijdens de echo kan men nagaan hoeveel weken je zwanger bent en hoe groot je kleine baby al is.

Stap 3: Kraamzorg regelen!

Nadat duidelijk is hoeveel weken je zwanger bent is het erg belangrijk om een erken kraambureau in te schakelen. Deze zorgen namelijk voor de zorg nadat je bevallen bent. In Den Haag hebben we een ruime keuze aan erkende kraambureaus, de verloskundige helpt je in de keuze. Binnen onze praktijk hebben we ook een eigen kraambureau, Kraamzorg Margriet & Robin. Hierdoor kunnen we snel schakelen en vaak al meteen de kraamzorg regelen tijdens de intake bij de verloskundige.

Nadat deze stappen zijn doorlopen zal de verloskundige je adviezen en richtlijnen geven. Zij zal je uitleg geven over de controles, spreekuur, echo’s en uiteraard het verloop van de bevalling.

Zwanger en nu?