Verloskundigenpraktijk Margriet – Den Haag

Verloskundigenpraktijk Margriet – Den Haag

Het zoeken naar een verloskundige tijdens de zwangerschap is erg persoonlijk en een belangrijke taak tijdens je zwangerschap. Tijdens de zwangerschap vinden wij het belangrijk om je eigen wensen centraal te laten staan. Je kan dan ook ten alle tijden aangeven wat jouw wensen zijn en wat jij prettig vindt tijdens de zwangerschap.

Daarnaast vinden wij, naast het centraal stellen van je persoonlijke wensen, ook dat er ook altijd correct gehandeld moet worden. Wij zullen daarom altijd de tijd nemen om de medische controles tijdens de zwangerschap zorgvuldig uit te voeren. Mochten wij twijfels hebben bij de waargenomen bevindingen zullen wij deze altijd met je bespreken en zo nodig je doorverwijzen naar de juiste personen.
Wij kunnen je eventueel verwijzen naar de gynaecoloog, echoscopist, centrum voor jeugd en gezin. Hier onder vind je meer informatie over de werkzaamheden die zij verrichten.

De verloskundigen

Als verloskundigen is het belangrijk om toekomstige ouders te informeren met alle aspecten van de zwangerschap en bijhorende bevalling. Algemene informatie omtrent verloskundige zorg is te vinden op: www.deverloskundige.nl. verloskundigenpraktijk den haag keurmerk

De gynaecoloog

Een gynaecoloog is een gespecialiseerde arts, deze behandelt bepaalde aandoeningen bij vrouwen. Hierbij kan men denken aan aandoening bij vrouwelijke geslachtsorganen, vruchtbaarheidsbehandelingen maar ook bij aandoeningen aan urinewegen.
In Nederland worden bevallingen begeleid door verloskundigen. Indien er medische complicaties of indicaties zijn wordt de gynaecoloog ingeschakeld. Ook bij meerlingen kom je hierbij terecht. Verloskundigen praktijk Margriet werkt daarom nauw samen met gynaecologen uit het Hagaziekenhuis, HMC Westeinde en Bronovo.

De echoscopist

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om de groei van de baby bij te houden. Door het uitvoeren van een echo kan men dit goed in de gaten houden. Dit vindt plaats tijdens vaste tijden gedurende de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kunnen de termijnecho en groei echo op onze locatie op het Colijnplein plaats vinden. Voor de structurele echo verwijzen wij u naar Echocentrum Den haag. Alle uitslagen worden direct aan ons terug gekoppeld via de zorgmail waarbij we dit toevoegen aan jouw dossier. Wil je meer informatie over de echo’s klink dan hier.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Na het afsluiten van de kraamweek zullen de verpleegkundigen en artsen van het consultatiebureau de groei en ontwikkeling bijhouden. Zij voeren ook enkele medische controles uit waaronder gehoortest en geven ook vaccinaties.