Poolse verloskundige

Als je nieuw in Nederland bent en zwanger wordt kan dat best spannend zijn. Een nieuwe taal en verschillende cultuur kunnen drempels zijn om een eerste stap te zetten. Onze praktijk is opgericht door een Poolse verloskundige. Zo kunnen zwangere vrouwen van Poolse afkomst de eigen moedertaal spreken.

Moedertaal

Den Haag telt ca. 550.000 inwoners met wel 180 verschillende nationaliteiten. Een behoorlijk multiculturele samenleving is het zeker. De stad is zowel politiek als werkgerelateerd bekend. Hierdoor is er een doorstroom van vaste en tijdelijke inwoners. Een gesprek voeren met een medisch professional kan voor hen een behoorlijke uitdaging zijn. Deze (tijdelijke) inwoners spreken wellicht de taal niet of niet voldoende om de medische instructies op te volgen. Wij vinden het dan ook belangrijk om ook met hen de moedertaal te spreken. Onze verloskundigen, waaronder de Poolse verloskundige, spreken meerdere talen. Zo kunnen velen hun vertrouwde taal spreken.

Poolse inwoners

Nederland telt ongeveer 160.000 Poolse inwoners. Met steeds meer mensen die zich blijvend willen vestigen, wordt Nederland steeds meer multicultureel. Dat is een mooie trend voor de samenleving maar ook voor de economie. Toekomstige ouders voelen zich vertrouwt als ze in hun eigen taal met onze Poolse verloskundige kunnen spreken.

Voor meer info omtrent wonen, werken en (zorg)verzekering kan je vinden op de website van rijksoverheid.

Poolse verloskundige