Kraambed controles

En dan is het zover: Jullie kindje is geboren! Eindelijk kan je jouw kindje aanraken en in de ogen kijken. Nieuwe gevoelens en hormonen gieren door het lichaam. Er breekt een tijd aan waarin veel gebeurt. De eerste week, de kraamweek, loopt in principe van dag 1 t/m dag 8 na de bevalling. Wanneer er na de achtste dag toch nog zorg nodig is kunnen we het kraambed verlengen t/m de tiende dag.

Kraamdagen

De kraamdagen zijn bedoeld om te wennen aan jullie pasgeboren kindje en om te herstellen van de bevalling. Er komt vaak veel op jullie af in de kraamtijd: borstvoeding/flesvoeding, gebroken nachten, luiers verwisselen, temperaturen van de baby, de baby in bad doen, bezoek ontvangen, zelf uitrusten van de bevalling, enz, enz. Uiteraard staan jullie hierin niet alleen. Vanaf het moment dat je bevallen bent tot en met de achtste dag na de bevalling komt er een kraamverzorgster bij jullie thuis. Bij onze praktijk werken we samen met Kraamzorg Margriet & Robin om een volledige zorg aan te bieden. Doordat we als het ware binnen onze praktijk ook kraamzorg leveren kunnen wij snel optreden bij ontwikkelingen. Wij blijven hoofdverantwoordelijke voor jullie zorg in de kraamtijd en de kraamverzorgster brengt ons daarom voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zal altijd als eerst contact met ons opnemen. Mocht er wat aan de hand zijn worden wij op de hoogte gesteld. Zij zullen jullie zodanig helpen met de voeding en verzorging van de baby, dat jullie aan het eind van de kraamweek de vaardigheden en het vertrouwen hebben om de zorg van jullie kindje zelfstandig op te gaan pakken.

Heb je vragen als de kraamverzorgster er niet is kan je ons natuurlijk 24 uur per dag bereiken.
Wij komen in de kraamweek om de dag bij jullie thuis langs. We zullen controleren hoe het gaat met jou en jullie baby en zo nodig advies geven. Als het kindje ouder is als 72 uur kunnen bij de hielprik uitvoeren.

Voor de hielprik zijn enkele druppeltjes bloed nodig die wij opvangen op een speciaal daarvoor bestemd formulier. Het bloed wordt getest op ziektes die goed behandelbaar zijn als deze vroegtijdig opgespoord worden. Meer informatie kan je vinden in de brochures die je ontvangt.

Zwanger en onder controle van de gynaecoloog?

Wij begeleiden ook alleen het kraambed. Heb je een verloskundige nodig, dan kan je altijd contact met ons op nemen voor meer informatie.

kraambed hielprik