Voeding voor je baby

De keuze tussen borstvoeding en flesvoeding is aan jullie als ouders. Uit onderzoek is gebleken dat borstvoeding de beste voeding is voor een pasgeborene, maar dat maakt flesvoeding geen slechte voeding. Het belangrijkste is dat je op basis van de juiste informatie een manier van voeden kiest waar jij je prettig bij voelt.

Borstvoeding


Moedermelk is de beste voeding voor een baby omdat het antistoffen bevat die het immuunsysteem van je baby stimuleren, en daarmee beschermt tegen infecties. Ook hebben kinderen die borstvoeding krijgen minder vaak last van allergieën en hebben ze veelal een hogere weerstand. Daarnaast is borstvoeding afgestemd op de ontwikkeling van je baby. De samenstelling van borstvoeding zal daardoor meegroeien met de behoeftes van de baby.
Borstvoeding geven moeten jij en de baby leren. Het is een natuurlijk iets, maar gaat niet automatisch. Wij én de kraamzorg zullen je daarom helpen bij het aanleggen en je veel informatie en tips geven.
borstvoeding

Flesvoeding


Koop voor een pasgeboren baby altijd zuigelingenvoeding nummer 1. Nummer 2 en 3 zijn voor oudere kinderen en ongeschikt voor een pasgeboren baby. Er zijn vele merken flesvoeding te koop, zij verschillen qua prijs en toevoegingen. Er is geen merk dat wij adviseren, alle kunstvoedingen in Nederland voldoen aan de standaard eisen. Verander niet te vaak van merk omdat baby’s daar soms last van kan hebben.
Gebruik altijd de verhoudingen die staan aangegeven op de verpakking. Verdun de voeding nooit met extra water tenzij je dit is aangeraden door ons of het consultatiebureau!
Er zijn vele soorten flessen. Het verschilt erg per baby welke fles het beste is. Een hongerige of snel drinkende baby zal een andere fles en speen nodig hebben dan een langzame drinker. Koop daarom niet meteen veel flessen tegelijk totdat je weet welke fles–speen–combinatie goed bevalt. Koop voor de eerste week 2 verschillende flessen en spenen en ontdek welke het beste bij jullie kindje past. Let erop: koop altijd een speen voor een pasgeborene voor de eerste weken!