Bevalling in Den Haag

Bijna iedereen heeft de vrije keuze om zelf te beslissen waar ze willen bevallen in den Haag. Zo is het mogelijke om te kiezen voor een thuisbevalling, een bevalling in een geboortehuis/hotel of bevalling in het ziekenhuis. Indien er geen complicaties tijdens de zwangerschap zich voordoen kan men meestal vrij kiezen. Een bevalling is dan ook een bijzondere periode ongeacht waar je woont in Den Haag

Bevallen in den Haag

Veel vrouwen voelen zich comfortabeler en veiliger in een omgeving die ze kennen. Een thuisbevalling kan een mogelijkheid zijn ook als u in Den Haag woont. Onder begeleiding van de verloskundige wordt je door deze prachtige tijd ondersteund. Ook de kraamverzorgster zal hierbij aanwezig zijn ter assistentie.

Sommige vrouwen willen graag bevallen in een ziekenhuis omdat ze zich hierbij prettiger en/of veiliger voelen. De keuze ligt op de eerste plaats bij de (toekomstige) mama. Bij medische indicaties of complicaties kan een gynaecoloog beslissen om de bevalling in den Haag in het ziekenhuis te doen. Dit gebeurt vaak zodat continue controle gehouden kan worden op de medische indicatie.

Voorbereiding op de bevalling

Het is van belang om vanaf het begin van de zwangerschap contact op te nemen met een verloskundige en een erkend kraamzorgbureau. Ongeacht of je in het ziekenhuis wilt bevallen. De verloskundige voert de nodige controles uit tijdens de zwangerschap om de gezondheid van mama en baby in de gaten te houden. Binnen onze praktijk bieden wij zowel verloskundige zorg als kraamzorg aan. Zo heb je een aanspreekpunt voor alle vragen.


Bevallen in den Haag