Bevallen in Hagaziekenhuis

Bevallen in ziekenhuis


Indien je ervoor kiest om in het ziekenhuis te bevallen is het nodig om je daar in te schrijven. Wij werken vaak samen met het Haga Ziekenhuis of het Westeinde ziekenhuis echter is het ook mogelijk om uit te wijken naar een omliggend ziekenhuis. Als je  wilt bevallen in ziekenhuis is het belangrijk om je in te schrijven in het ziekenhuis, zodat je de benodigde stickers krijgt. Deze kan je halen bij de inschrijfbalie van het ziekenhuis. Het is tevens handig om je in te schrijven in het geboortehotel van het Haga ziekenhuis.

Kraamzorg


Tijdens de eerste afspraak zullen we je uitgebreid toelichting geven over kraamzorg. Je mag zelf kiezen voor welk kraambureau je kiest ongeacht of je wil bevallen in hagaziekenhuis. Wij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken voor kraamzorg die goed bij je past, vraag er gerust naar tijdens je eerste afspraak. De kraamverzorgster komt tijdens bevalling, als je thuis bevalt, of na de bevalling jou en je (eventuele) partner helpen bij de verzorging van je kindje. Ze komt de eerste acht dagen een aantal uur per dag helpen. Het aantal uur dat zij aanwezig is hangt af van je verzekering en je eigen wens. Tijdens deze zorg zal ze veel praktische informatie toelichten, een aantal controles uitvoeren en zal jou vooral ondersteunen. De kraamzorg is ook voor ons erg belangrijk, omdat zij ons kunnen inseinen als er medisch gezien iets niet goed lijkt te gaan waar wij zo nodig kunnen bijsturen. Dat is dan ook de reden dat wij binnen de praktijk eigen kraamzorg kunnen aanbieden.

Erkenning van het kind


Als jullie als vader en moeder van het kind niet getrouwd zijn, is het raadzaam dat de vader tijdens de zwangerschap aangeeft dat hij het ongeboren kind erkent. Dit voorkomt een hoop administratief geregel na de bevalling. Bovendien kan het kind, indien jullie daarvoor kiezen, na de geboorte ook meteen de naam van de vader krijgen. Erkennen gebeurt bij de gemeente waar jullie wonen. Jullie dienen daarvoor samen naar het gemeentehuis te gaan. De vader moet het kind erkennen en de moeder moet hiervoor toestemming geven, neem dus beiden je identiteitsbewijs mee.
Door de erkenning krijgt de vader het recht en de plicht om het kind te onderhouden. Hiermee krijgt de vader echter niet meteen het ouderlijk gezag. Hiervoor moet een apart verzoek worden ingediend bij de griffie van de rechtbank.

Kraampakket


Een kraampakket krijg je via je zorgverzekering. Neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar. In het kraampakket zitten allerlei praktische artikelen die handig zijn voor tijdens de kraamweek.

bevallen in hagaziekenhuis